Webmaster@zcgraaggedaanleende.nl

Zorgcoöperatie Graaggedaan:  info@zcgraaggedaanleende.nl   tel: 06-11193366

Contact / Aanvragen
Home Diensten/Activiteiten Hulpvraag Agenda Contact-Vragen Witte Nog.. Nieuws Galerij Informatie

De Huiskamer

Buurt tafel   1 november 2014          

Zet het PC geluid aan…

Vergroot- en verklein met een klik op de rechterbovenzijde van het scherm

In het kader van Leefbaar@Brabant werd op 21 oktober 2014 met veertig vrijwilligers, die zich onder andere bezig houden met het organiseren van eetmomenten voor eenzame mensen, een nieuw concept Buurttafel uitgetest.

De buurttafel of ook wel buurtgesprek is een werkvorm om mensen, die alleen zijn of zich eenzaam voelen, met elkaar in contact te brengen. Gezamenlijk koken, eten, elkaar uitnodigen tot het vertellen van verhalen die men graag wil horen.

De vrijwilligers uit Leende, Maarheeze en Leenderstrijp hebben deze avond inzichten opgedaan over eenzaamheid, wat eenzame mensen al of niet bezighoudt, wat hun vragen, behoeften en ervaringen zijn.

Er is ook geëxperimenteerd met muziek. De ontwikkeling van een concept Buurttafel (Eetpunt +) is één van de resultaten dat zich richt op sociale cohesie in het vrijetijdsdomein en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant in het kader van de subsidieregeling Leefbaarheid@Brabant.

De avond stond onder leiding van: Loes Rooijakkers, docent aan de uitvaartacademie en Anne Simkens, theatermaker, docent toneel en lid van de band Project Rakija.